Troværdige skønhedsblogs + mine yndlingsprodukter

Tanker om indretning – projekt gårdhave

Jeg elsker indretnings og istandsættelsesprojekter!
Som vi heldigvis har haft talrige af. Da vi er en familie, som tidligere, har flyttet os en del geografisk.

Jeg har altid søgt, at indrette vores hjem, så det var ”ægte hjem”.
I min optik er et ”ægte hjem”, et hjem hvor man tydeligt kan se, at der bor mennesker, er liv og hvor man rent faktisk anvender tingene.
Det været af afgørende betydning, at vores hjem skal afspejle de følelser og værdier vi har i hverdagen.
Derfor skal hjemmet, for os, give en stemning af ro, nærvær og hygge.

Vi har tidligere udelukkende boet i ældre lejligheder eller huse. Da vi sætter stor pris på den charme og sjæl disse besidder.
Men nu er vi, for første gang nogensinde, beboere i et nybyggeri.
Det er en stor omvæltning for os. Hvis jeg skal være helt ærlig, nok mest for mig.
For nu udspringer charmen og hyggen ikke udelukkende af ejendommens udseende, proportioner, patina samt skæve og finurlige detaljer.

Ved overtagelsen af vores nye hjem, måtte jeg synke et par gange, før end jeg kunne se os bo med udelukkende hvide, blanke flader, skarpe hjørne og rustfrit stål.
Rustfrit stål, har tidligere været et materialevalg, vi er veget udenom og altid søgt at undgå.
I stedet har vi før i tiden valgt, at have en rød tråd i vores materiale valg som var knækket hvid, messing og mahogni.

Vi er ligeledes gået meget ned på kvadratmeter. Et forhold der også er nyt. Dette kræver at man er sig meget bevidst om, anvendelse af disse kvadratmeter.
Men vi valgte, at se det som en udfordring, om vi kunne skabe et hjem, som vi kunne befinde os godt i.

Vi prioriterer beliggenhed. For os, er beliggenheden ideel: Centralt i København, men i et roligt og børnevenligt kvarter.
Der var imidlertid et afgørende forhold som gjorde, at vi valgte denne bolig blandt mange andre. Nemlig: at der til lige netop denne bolig var en privat, lillebitte gårdhave!

For os er det et privilegium, at vi inde midt i byen kan have vores eget private ”ude-rum”.
Hvor vi kan få frisk luft, have lidt blomster og opholde os uforstyrret.
Det er virkelig dejligt selv, at kunne indrette denne lille gårdhave som vi måtte ønske. Uden at vi skal opnå enighed, som en del af et ”gårdlaug” om en fælles gård, eller dele gården med det med øvrige beboere.
Vi har ligeledes gerne villet undgå, at vi hver sommerdag, skulle pakke som til en militæroperation, og bevæge sig sammen med horder af mennesker ned i den lokale park.
Så gårdhaven blev udsalgsgivende for vores valg af bolig.

Ved overtagelsen, var gårdhaven på ingen måde indbydende.
Den virkede kold, mørk og med et sortskimlet, algebefængt stakit, med afskallet maling. Den fremstod forsømt og uinspirerende.
Desuden gjorde flise belægningen samt den meget dominerende jerntrappe, at man ikke umiddelbart fik billeder af et frodig, hyggeskabende ”ude-rum” på nethinden.

Vi overvejede derfor, hvilke behov og ønsker, vi gerne ville have opfyldt med gårdhaven.
Vi opnåede enighed om, at vi gerne ville skabe en slags hyggelig “ekstra stue”.
Da gårdhavens areal ikke var stort og pladsen dermed stærkt begrænset var det ligeledes vigtigt, at der ikke måtte blive fyldt med møbler, således at den ville fremstå overfyldt.
Det blev derfor tydeligt, at gårdhaven skulle opfylde forskellige funktioner for os.

Min mand ville gerne have et lille hjørne som en slags ”ude-køkken”, da han holder meget af at forkæle os med dejlige hjemmelavede specialiteter.
Vores søn elsker at ”hyggelæse” og ville gerne have er lille læsehjørne, med en blød stol han kunne sidde og putte sig i.
Jeg ville gerne have en stemning af ”sommerhus hygge” med tæpper, bløde hynder, blomster og krydderurter.  Samt mulighed for at kunne sidde flere forskellige steder.
Endvidere skulle vi finde en æstetisk og funktionel løsning på opbevaring af vores træ havemøbler i tilfælde af regnvejr.

Vi startede ”projektet” med at rense stakittet af og male det på ny.
Hvilket gjorde en stor forskel.
Opbevaringsproblematikken vedr. træ havemøblerne blev løst ved, at anvende pladsen under trappe som ”kælderrum”. Vi brugte en blomstret plaid til at skærme for synet af disse ting.
Det har fungeret fint, det er praktisk og funktionelt. Alt skal kunne pakkes væk under regnvejr, uden det store besvær. Men det er afgjort et kommende projekt at få lavet en ordentlig, blivende træafskærmning.

Udgangen til gårdhaven sker gennem en hvid dobbelt terrassedør.
Foran denne terrassedør har vi placeret et hvidt, træ cafebord og to stole, så vi får en lille ”altan” man kan træde ud på inde fra stuen.
Det forhold at terrassedøren kan åbnes helt, bevirker at gårdhaven virker som en ekstra stue og føles som en integreret del af boligen.
På trappen placerede vi blomster, krukker samt krydderurter. Hvilket gav en fin fornemmelse af en smule frodighed.

Vores søns læsehjørne blev placeret for foden af trappen.
I et andet hjørne blev grillen placeret og mod endevæggen fik min mad et lille element af ”ude-køkken”. I form af en opstillet Ikea ”køkkenø”. Som ud over madlavning ligeledes anvendes til opbevaring af ”ude-service” og grill tilbehør.
Der er endnu ikke installeret rindende vand i udekøkkenet – men det er et kommende projekt.
Heldigvis blev der også plads til en lille ”spiseplads,” med vores hvide træ havebord med tilhørende stole som centrum.

Vi blev virkelig glade for gårdhaven efter nyindretningen og har, i denne skønne sommer, nærmest opholdt os derude døgnet rundt.
Vi føler, at det er lykkedes, at skabe et ”rum” med vidt forskellige funktioner i et og samme rum. På et meget begrænset areal.

Gårdhaven opfylder således familiens behov og har givet os en ekstra stue og et privat ”ude-rum”, med en atmosfære af lys og luft.

(På billederne ovenfor kan du se resultatet. Det yder ikke helt gårdhaven retfærdighed, men kan forhåbentlig give en fornemmelse af det endelig resultat.)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Troværdige skønhedsblogs + mine yndlingsprodukter