Sharing is Caring

København Læser – Litteraturfestival

bøgerJeg vil gerne gøre opmærksom på et rigtig spændende arrangement for både voksen og børn i København. Det er nemlig igen blevet tid til litteraturfestivalen ”København Læser”. Som afholdes fra den 1- 7. marts.
Litteraturfestivalen er en tilbagevendende begivenhed, som finder sted hvert år den første uge i marts og som hvert år belyser et nyt tema. Dette års tema er kroppen.
”København Læser” blev til på baggrund af initiativ fra København Biblioteker med det formål at få udbredt læseglæden.

Der vil være en bred vifte af forskelligartede litterære aktiviteter. Men et særligt kendetegn ved ”København Læser” er, at man møder en anderledes litteraturformidling og at litteraturen foregår live.
Det fremgår endvidere af hjemmesiden for ”København Læser”, at man vil kunne møde alt fra forfatterforedrag, workshop for hele familien, børneteater samt div. klassiker forelæsninger.

Jeg synes, det er utrolig vigtigt, at der hvert år sættes fokus på at udbrede læseglæden. Da det, i min optik, er af afgørende betydning, at både børn og voksne møder og bliver fortrolige med litteratur således, at man ser hvad litteratur er og hvad den kan give af indsigt og erkendelse.

Som forældre til et indskolingsbarn er det endvidere en fast bestanddel af hverdagen, at læse med sit barn hver dag.
Men en ting er at læse med sit barn. En helt anden ting er at hjælpe barnet med at udvikle læseglæde.
For at dette muliggøres tror jeg, at det er nødvendigt, at ”walk the talk”. Dvs. at du ikke blot taler med dit barn om hvor vigtigt det er at læse hver dag. Men at du rent faktisk gennem handling selv viser, at du nyder at læse og gør det med glæde.
Du er jo netop den som skal give opbakning og inspiration til dit barn. Således at din interesse kan have afsmittende effekt på dit barns læselyst således, at barnet får udviklet sin læseglæde på en lystbetonet måde.

Men uanset om du har børn eller ej er ”København Læser” en rigtig god chance for spændende og utraditionelle litteraturoplevelser. Du kan læser meget mere her: http://kbhlaeser.dk/om-kbh-laeser/ og se det fulde programmet her: http://kbhlaeser.dk/program/
Jeg synes, at man får det bedste overblik over festivalens program ved at trykke på ”Download som pdf” idet man her få en tydelig oversigt over hvilke arrangementer som er for henholdsvis voksne og børn/unge.
Gå gerne ind og planlæg dit program allerede i dag.

Rigtig god fornøjelse! Jeg håber, at du kommer afsted.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sharing is Caring