Dyrt tjente penge

Om skærmpolitik, shopping, madeventyr samt ydre og indre indstillinger!

Jeg startede dagen i går med at købe et nyt fjernsyn til storebrors værelse sammen med min mand.foto 4 (60)Hvilket er en forholdsvis selvmodsigende opgave for mig. Da jeg herhjemme er kendt for at føre en ”nul tolerance” overfor skærmtid til vores børn i hverdagene.
Jeg ynder at udøve en temmelig rigid ”skærmpolitik”. Hvilket i praksis vil sige, at alt med skærm dvs. ipad, iphone, computer og fjernsyn primært er noget vores børn må nyde i begrænsede omfang i weekenderne. Efter forudgående aftale om tidsforbrug.
Min mand har for nyligt fået den geniale ide, at indgå en aftale med storebror om, at han ved at de løber sammen hver anden dag kan ”spare op” til fx at kunne se en film i weekenden eller spille playstation. Dermed kan storebror veksle sin løbetid til ”skærmtid” i weekenderne.

Årsagen til at fjernsynet placeres på storebrors værelse er, at vi som mange andre der er bosiddende i lejlighed her i København lider af pladsmangel.
Derfor bruger vi sommetider, efter storebrors eget ønske, hans værelse som en slags ekstra stue hvor vi hygger sammen.
Da vi ofte har gæster med børn er det ligeledes rart, at man efter middagen kan indrette en ”biografhule” til børnene på storebrors værelse. Hvorefter de voksne bedre kan hygge sammen i stuen uden et dominerende, støjende lydspor fra en børnefilm.

 Jeg fik heldigvis også tid til at shoppe en smule idag og fik føjet lidt basistøj til min garderobe.
foto 3 (89)foto 5 (57)Efter dette var der ligeledes tid til en af mine absolutte yndlings beskæftigelser. Som er, at udforske og gå på ”mad og fødevarer eventyr” i de mange spændende etniske butikker som findes i København.
Jeg fandt blandt andet en rigtig skøn thailandsk forretning hvor jeg købte rejechips, lemongrass bbq og et stort bundt velduftende thailandsk koriander.
thai madJeg sluttede dagen af med at hente take away hos en af mine yndlings restauranter i København. Nemlig den kantonesiske ”Restaurant Magasasa” på Istedgade http://www.magasasa.dk/istedgade
mag foto 2Jeg bestilte pandestegte dumplings, stegte nudler med grøntsager og to retter fra deres ”sichuan køkken” henholdsvis kylling med gong-bao sauce og tørstegt lammekød med fennikel og knust chili. Hvilket bragte stor lykke hos min madelskende familie.

Resten af aftenen blev brugt på opsætning og indstilling af det nye fjernsyn samt forældre-glæde over storebrors evige kærlige og taknemmelige indstilling.

Husk:
”Det er ved at give at man modtager”. ( Citat Frans af Assisi)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyrt tjente penge