The Lunchbox

Chocolate Mousse Cake

foto 5 (81)Ovenfor kan du se min yndlings chokoladekage.
Det er en helt perfekt kraftig chokoladekage med fyldig chokolademousse smag. Den er afgjort værd at synde for!
Den er utrolig let at lave og kan varieres i det uendelige ved fx at benytte chokolade med forskellig smag fx appelsin, kaffe, mint etc. Jeg plejer at servere kagen med smukke, friske bær.

Jeg vil på ingen måde selv tage æren for at have ”opfundet” denne fanatstiske kage. Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg har opskriften fra. Men så vidt jeg husker, memorerede jeg den meget simple opskrift fra en bog om chokoladekager engang for længe siden.

Du prøve at bage denne kage i weekenden!
Her er opskriften:
-150 g mørk kvalitets chokolade med højt kakaoindhold.
– 150 g sukker
-150 g smør
– 4 æg
kage 1Du starter med at smelte chokoladen, sukker og smør i et vandbad.
foto 5 (78)Mens de tre ovenstående ingredienser smelter i vandbadet deles dine 4 æg.
Du pisker æggehviderne stive.
foto 5 (80)Blommerne kommes i chokolademassen når denne er smeltet.
kage treHerefter vender du den smeltede chokolademasse over i en skål med de piskede stive æggehvider. Det hele blandes sammen og puttes i en springform.kage femKagen bages ca. 20 minutter ved 180 grader.
Du skal ikke blive nervøs over, at kagen falder meget sammen når den kommer ud af ovnen og køler af.

seksKagen bliver afgjort bedste, hvis du bager den dagen før den skal spises, og stiller den i køleskabet natten over.
Du kan evt. pensle kagen med saften fra en halv appelsin før den sættes i køleskabet.
I dag valgte jeg at pynte kagen med små chokolade påskeæg.
foto 4 (74)Men kagen er absolut også skøn med friske bærkage4Rigtig god weekend! (Næste indlæg kommer søndag)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Lunchbox