Tanker om indretning - projekt gårdhave

Redebyggeri, IKEA-kodesprog samt pariserbøf

Da jeg, efter anbefaling fra lægerne, skal have planlagt kejsersnit i næste uge har vi travlt med at få de sidste ting på plads før lillebrors ankomst. Dette har bl.a. været ensbetydende med talrige og langvarige IKEA-besøg. Op til seks gange på en uge … som er den hidtidige stående IKEA-rekord for vores vedkommende.

De hyppige besøg har bevirket, at min ægtefælle og jeg har tillagt os et indforstået IKEA- kodesprog, hvor vi udelukkende kommunikerer ved hjælp af IKEA-produktnavne. En seng er således ikke en seng. Et bord ikke et bord og så fremdeles. Men benævnes – mellem os ægtefæller – henslængt og indforstået: ”Finder du Sniglar?” Eller alternativt: ”Skal vi købe Micke eller Lack?”

Jeg kunne i høj grad mærke graviditetshormonerne suse rundt i kroppen og kom hvis til at vrisse lidt af min mand, da jeg opdagede, at ”Bissa”(for de indviede= IKEA-skoskab ) ikke var på lager. Min mand besluttede efter denne episode, at mit redebygger-instinkt havde taget overhånd, og fik mig derfor gelejdet i retning af selvbetjeningskassen og udgangen.
Jeg forlod udelukkende IKEA på baggrund af hans lokkende løfte om klassisk dansk frokost.

Normalt er klassisk dansk frokost, for os, ensbetydende med Restaurant Schønnemann: http://www.restaurantschonnemann.dk/
I vores optik er dette Danmarks bedste frokostrestaurant når det kommer til klassiske danske frokostanretninger og smørrebrød.
Desværre er beliggenheden ikke så velegnet, når man som jeg, har bækkenløsning. Derfor besluttede vi os for at prøve Cafe Sundet: http://www.cafesundet.dk/, beliggende ved Svanemøllen Havn, og som fået fine anmeldelser bl.a. i Politiken.

Det var en fin frokost. Der var en hyggelig og afslappet atmosfære i cafeen og endvidere var personalet yderst venlige og servicemindede. Udsigten over Øresund og Svanemøllen Havn, med alle dets flotte sejlbåde, var uovertruffen. Endvidere var der en skøn udendørs tagterrasse, hvor man ligeledes kunne nyde sin mad i hyggelige og maritime omgivelser.
Vi valgte klassiske frokostretter, som fx friskt stegte rødspætter med hjemmelavet remoulade, sild og pariserbøf ”med det hele.”

Maden var udmærket.
Dog skal det bemærkes, at priserne på Cafe Sundets hjemmeside og de faktiske priser i cafeen pt. ikke er identiske. Fx oplyses på hjemmesiden, at Pariserbøf koster 98, – kr., men den faktiske pris er 128,- kr.
Det er dog en mindre og ubetydelig detalje. Man skal blot være sig bevidst om, at man sagtens kan få yderst delikat smørrebrød for 128, kr. på Restaurant Schønnemann, som alt andet lige så ville være i ”gourmetklassen”.

Men vi hyggede os på Cafe Sundet – fik nedtonet redebygger-instinktet og indtaget uforskammede mængder af en særdeles udmærket pariserbøf.
Så det har været en dejlig dag!

For god ordens skyld oplyses, at indlægget ej er sponsoreret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker om indretning - projekt gårdhave